Alimente care te protejeaza de infectii

Exista numeroase alimente cu proprietati antivirale si antibacteriene care te apara impotriva agentilor patogeni din mediul inconjurator. Odata consumate, acestea fortifica sistemul imunitar, te protejeaza de virusuri, bacterii si fungi si grabesc vindecarea, datorita substantelor din compozitie. Iata cateva alimente care te protejeaza de infectii:

1. Scortisoara
Este un condiment cu proprietati antibacteriene, antioxidante si antifungice, care poate preveni aparitia unor boli si poate contribui la imbunatatirea starii generale de sanatate. Studiile de laborator au aratat ca scortisoara are si efect antiinflamator.

2. Usturoi
Ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si sa elimine toxinele din organism, reduce efectele imbatranirii, are calitati antioxidante si antiinflamatoare. Are un efect antibiotic puternic, prevenind si tratand infectiile, fara sa afecteze bacteriile sanatoase.

3. Ghimbir
Ghimbirul detine o varietate de proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice si este cunoscut ca antioxidant si stimulant al sistemului digestiv.

4. Miere
Efectele terapeutice ale mierii sunt cunoscute de mii de ani. Proprietatile sale antioxidante, antiseptice si antiinflamatoare permit combaterea infectiilor virale, bacteriene si fungice.

5. Propolis
Este un produs cu o deosebita actiune antibiotica, antiseptica si antivirala. Proprietatile sale terapeutice sunt binecunoscute, eficienta acestuia fiind demonstrata de specialisti in nu mai putin de 200 de afectiuni.

6. Echinaceea
Este una dintre cele mai eficiente plante, ale carei efecte privind intarirea sistemului imunitar si tratarea infectiilor au fost demonstrate prin numeroase studii. Este un remediu excelent impotriva virozelor respiratorii, bronsitelor si a altor infectii.

7. Nuca de cocos
Nuca de cocos este bogata in fibre, vitamine si minerale. Se remarca printr-o gama variata de proprietati medicinale, avand actiune antibacteriana, antivirala si antifungica.

8. Ceapa
Are numeroase efecte benefice pentru organism. Contine numeroase vitamine si minerale esentiale, precum si substante naturale cu proprietati antiseptice, antibiotice si antiinflamatoare.

9. Piper negru
Acest condiment este apreciat pentru efectele antioxidante, antiinflamatorii si antibacteriene. Boabele de piper negru contin piperina, un compus cu proprietati analgezice, de combatere a febrei si a durerilor provocate de infectii virale sau bacteriene.

10. Cuisoare
Sunt recunoscute pentru efectele puternic antioxidante, antivirale, antibacteriene si antiseptice. Folosit la numeroase retete culinare, acesta imbunatateste digestia si mentine sanatatea intestinala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu