Originara din America Centrala, a fost adusa de conchistadorii
spanioli in Europa, si apoi raspandita si in Asia. In Romania, prima
folosire a fasolei in alimentatie este consemnata in anul 1742, iar de atunci, pastaile sale au devenit parte integranta a bucatariei traditionale. Adesea a fost denumita carnea saracului, pentru ca este foarte bogata in proteine, la fel ca surata sa, lintea. Ceea ce s-a stiut mai putin despre fasole pana de curand este ca pastaile sale constituie si un medicament foarte valoros.
Pastaile cu usturoi sunt cea mai buna optiune pentru un pranz delicios si foarte usor de pregatit. Aveti nevoie doar de:
- 1 kg de pastai verzi;
- 500 ml de apa;
- 5 catei de usturoi, pisati;
- 3 linguri de unt;
- sare si piper dupa gust;
- cativa fulgi de chili.
Incepe prin a curata bine pastaile de fasole, taindu-le capetele.
Pe ele le poti lasa intregi sau le poti rupe la jumatate, in functie de
preferinte. Dupa aceea, pune pastaile intr-o oala cu apa, pe foc, si
lasa-le la fiert vreme de 10-15 minute. Cand observi ca s-au mai inmuiat
putin, scurge-le bine de lichid, folosind o sita. Apoi, pune intr-o
tigaie cele trei linguri de unt si usturoiul pisat, apoi clasa totul la
foc mic vreme de 1-2 minute, amestecand in continuu, pana cand culoarea
compozitiei se schimba, devenind usor aurie. Acum este momentul sa pui
in tigaie si pastaile si sa le lasi pe foc timp de aproximativ 5 minute,
pana cand scad si sunt usor patrunse de aroma untului cu usturoi. La
final, adauga sare si piper dupa gust, presara cativa fulgi de chili pe
deasupra si pregateste-te sa savurezi acest preparat simplu si delicios.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu