De ce este bine sa consumi banane

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe la nivel mondial și sunt și foarte sănătoase.Ele conțin magneziu și pectină, un tip de fibră care susține funcționarea sistemului digestiv. În plus, magneziul, vitamina C și B6 pe care le conține o banană întăresc sistemul imunitar și ameliorează starea de sănătate, în general.

Iată, așadar, de ce este bine să consumi banane!

Previn depresia

Potrivit unei cercetări realizate în rândul persoanelor care suferă de depresie, multe dintre ele au simțit o ameliorare a stării după ce au mâncat o banană și asta deoarece bananele conțin triptofen, o proteină pe care organismul o transformă în serotonină, un hormon care induce starea de bine și permite relaxarea.

Pe lângă aceasta, vitamina B6 din banane contribuie la regenerarea celulelor, ceea ce face ca bananele să fie excelente fructe în combaterea și prevenirea cancerului.

Te scapă de constipație

Bogate în fibre, bananele contribuie la restabilirea acțiunii normale a intestinelor, fără a se recurge la laxative.

Alină durerile de stomac

Banana este folosită în dietele pentru reglarea tranzitului intestinal deoarece are o textură fină şi moale. Este singurul fruct care poate fi mâncat crud fără a face rău celor care suferă de ulcer. Mai mult, ea scade aciditatea şi reduce iritaţiile, căptuşind pereţii stomacului.

Protejează inima

Acest fruct tropical este foarte bogat în potasiu, dar cu un conţinut scăzut de sare. Este perfect pentru cei ce au probleme cu presiunea arterială. Cercetătorii afirmă că banana reduce riscul de creştere a presiunii arteriale şi infarct.

Previn diabetul și obezitatea

Totodată, în compoziția bananelor se găsesc vitamine din complexul B, care au o importanță la fel de ridicată ca și restul substanțelor nutritive. Spre exemplu, vitamina B6 acționează ca un agent antiinflamator care are rolul de a reduce riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, a diabetului și a obezității. De asemenea, vitamina B6 are un rol important în buna funcționare a sistemului nervos.

Mențin sănătatea articulațiilor

Pe lângă faptul că reduce presiune arterială, potasiul din banane previne deteriorarea oaselor. Specialiștii susțin că o dietă bogată în sodiu duce la pierderea unei cantități mari de calciu prin urină, punând în pericol rezistența și sănătatea sistemului osos. Însă, un consum constant de banane menține în limite normale cantitatea de sare din organism, stabilizând astfel nivelul de calciu.
Anemie

Bananele contin un nivel crescut de fier care stimuleaza productia de hemoglobina in sange si ajuta la ameliorarea anemiei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu