Specialistii vor un aparat care sa primeasca mesaje din viitor

Cercetătorii sunt gata să construiască o mașinărie care va fi capabilă să primească și să transmită mesaje oamenilor din viitor. Ideea, chiar dacă pare futuristă, se bazează pe anumite principii matematice, care pot fi puse în practică cu ajutorul tehnologiei actuale.
Încă din cele mai vechi timpuri, omul a fost fascinat de viitor și de ce îi rezervă acesta. Nu puțini au fost cei care au încercat, prin diverse metode, să găsească o modalitate prin care să vadă evenimentele viitoare. Dacă îi exceptăm pe câțiva dintre clarvăzători, putem spune că nimeni nu a reușit cu adevărat să treacă dincolo de bariera timpul. Dar lucrurile par să se schimbe.
Ronald Mallett, profesor la Universitatea din Connecticut, susține că în urma mai multor calcule matematice a reușit să descopere formula prin care se poate depăși bariera timpului, cel puțin virtual, cu ajutorul unui aparat. Acest aparat se bazează pe principiul actual de trimitere al mesajelor prin poșta electronică. Este nevoie de două persoane, care să aibă acces la două calculatoare și astfel se pot trimite numeroase mesaje între cei doi interlocutori.
Acestui principiu i se mai adaugă și forța luminii. Mallett susține că lumina poate modifica timpul și astfel aparatului revoluționar i se va adăuga un fascicul circulant de lumină laser, ceea ce va produce o răsucire în raportul timp-spațiu.

Un flux de neutroni ar putea să trimită un mesaj binar în trecut. Singura problemă este că aceste mesaje nu pot fi captate din viitor dacă mașina în cauză nu a fost construită.
Probabil că în viitorul apropiat această teorie va fi și pusă în practică și atunci călătoria în viitor, cel puțin cea virtuală, va deveni posibilă. Singura problemă este că până acum nu a primit nimeni mesaje din viitor, ceea ce semnifică faptul că probabil acest aparat nu va fi construit sau mesajele nu vor fi făcute niciodată publice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu