Beneficii ale cartofului dulce, previne cancerul

Cartofii dulci sunt populari in toata lumea si asta datorita bogatiei de nutrienti. Surprinzator poate, desi dulci, acestia sunt benefici diabeticilor deoarece regleaza nivelul de zahar din sange. Studiile au aratat ca acestia sunt o sursa de antioxidanti, substante cu proprietati antiinflamatorii si ca ajuta la prevenirea mai multot boli grave. Iata cateva beneficii ale cartofului dulce, mai putin cunoscute:

Trateaza artrita

Beta-carotenul, magneziul, zincul si complexul de vitamine B fac din cartofii dulci o sursa de hrana extrem de importanta pentru gestionarea artritei. Apa in care au fiert cartofii dulci poate fi, de asemenea, aplicata extern pe articulatii pentru a usura durerea asociata artritei.

Previne cancerul

Ca acesti tuberculi sunt plini de betacaroten nu mai este o surpriza, dar putini stiu ca un consum regulat de cartofi dulci reduce riscul de cancer de rinichi si, de asemenea, a fost asociat cu un risc scazut de cancer de san in premenopauza.

Tine sub control diabetul

Contrar credintei populare, cartofii dulci sunt benefici bolnavilor de diabet. Acestia sunt eficienti pentru reglarea glicemiei, ajutand la secretia si functionarea corespunzatoare a insulinei. Desigur, asta nu inseamna ca pot fi consumati la intamplare. Ideea este ca pot inlocui orezul sau alti carbohidrati.

Previne infarctul si accidentul vascular cerebral

Avand un continut ridicat de potasiu si vitamina B6, cartofii dulci ajuta la prevenirea atacului de cord si a accidentului vascular cerebral. Acestia ajuta la mentinerea echilibrului electrolitic in celulele corpului, precum si a tensiunii arteriale si a functiei cardiace normale.
Actiune antiinflamatoare

Cartoful comuni si cel dulce desi sunt specii diferite au ceva in comun: ambii au proprietati antiinflamatorii. Aceasta se datoreaza in principal prezentei betacarotenului, vitaminei C si magneziului. Este la fel de eficient in tratarea inflamatiei interne, cat si externe.

Sursa de vitaminele C si E

Acestea sunt vitaminele antioxidante puternice care joaca un rol important in prevenirea bolilor si a imbatranirii premature.

Lupta impotriva bolilor cronice

Carotenoidele din cartoful dulce reduc riscul de boli cronice, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare si degenerescenta maculara. Soiurile violet au, de asemenea, calitati terapeutice - acestea contin peonidine si cianidine care au proprietati anti-inflamatorii si antioxidante puternice.

Au indice glicemic scazut

Cartoful dulce face parte din categoria carbohidratilor buna, care elibereaza treptat zaharul in sange. Asta ajuta la prevenirea diabetului si a cresterii in greutate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu