Cartofii dulci sunt populari in toata lumea si asta
datorita bogatiei de nutrienti. Surprinzator poate, desi dulci, acestia
sunt benefici diabeticilor deoarece regleaza nivelul de zahar din sange.
Studiile au aratat ca acestia sunt o sursa de antioxidanti, substante
cu proprietati antiinflamatorii si ca ajuta la prevenirea mai multot
boli grave. Iata cateva beneficii ale cartofului dulce, mai putin cunoscute:
Trateaza artrita
Beta-carotenul,
magneziul, zincul si complexul de vitamine B fac din cartofii dulci o
sursa de hrana extrem de importanta pentru gestionarea artritei. Apa in
care au fiert cartofii dulci poate fi, de asemenea, aplicata extern pe
articulatii pentru a usura durerea asociata artritei.
Previne cancerul
Ca
acesti tuberculi sunt plini de betacaroten nu mai este o surpriza, dar
putini stiu ca un consum regulat de cartofi dulci reduce riscul de
cancer de rinichi si, de asemenea, a fost asociat cu un risc scazut de
cancer de san in premenopauza.
Tine sub control diabetul
Contrar
credintei populare, cartofii dulci sunt benefici bolnavilor de diabet.
Acestia sunt eficienti pentru reglarea glicemiei, ajutand la secretia si
functionarea corespunzatoare a insulinei. Desigur, asta nu inseamna ca
pot fi consumati la intamplare. Ideea este ca pot inlocui orezul sau
alti carbohidrati.
Previne infarctul si accidentul vascular cerebral
Avand
un continut ridicat de potasiu si vitamina B6, cartofii dulci ajuta la
prevenirea atacului de cord si a accidentului vascular cerebral. Acestia
ajuta la mentinerea echilibrului electrolitic in celulele corpului,
precum si a tensiunii arteriale si a functiei cardiace normale.
Actiune antiinflamatoare
Cartoful
comuni si cel dulce desi sunt specii diferite au ceva in comun: ambii
au proprietati antiinflamatorii. Aceasta se datoreaza in principal
prezentei betacarotenului, vitaminei C si magneziului. Este la fel de
eficient in tratarea inflamatiei interne, cat si externe.
Sursa de vitaminele C si E
Acestea sunt vitaminele antioxidante puternice care joaca un rol important in prevenirea bolilor si a imbatranirii premature.
Lupta impotriva bolilor cronice
Carotenoidele
din cartoful dulce reduc riscul de boli cronice, cum ar fi cancerul,
bolile cardiovasculare si degenerescenta maculara. Soiurile violet au,
de asemenea, calitati terapeutice - acestea contin peonidine si
cianidine care au proprietati anti-inflamatorii si antioxidante
puternice.
Au indice glicemic scazut
Cartoful
dulce face parte din categoria carbohidratilor buna, care elibereaza
treptat zaharul in sange. Asta ajuta la prevenirea diabetului si a
cresterii in greutate.
Beneficii ale cartofului dulce, previne cancerul
03:06
beneficii, cartofii dulci, diabetul, diverse, news, previne cancerul, sanatate, trateaza artrita, vitamina e
No comments
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu