Cancerul reprezintă o preocupare majoră pentru oricine este
interesat de sănătatea corpului, cu atât mai mult cu cât această
afecțiune este principala cauză a mortalității în Statele Unite și în
lume.
Deși în ultimii ani tratamentele împotriva cancerului au avansat
simțitor, efectele secundare ale chimioterapiei și ale radiațiilor sunt
încă greu de suportat. Astfel, cea mai bună metodă de a ține cancerul
departe este chiar prevenția acestei boli, iar primul pas în această
direcție este adoptarea unei alimentații sănătoase, bogată în fructe,
legume și semințe. Există, însă, și condimente minune, cu puternice
proprietăți de prevenire a cancerului!
Condimente minune care previn cancerul - piper negru, turmeric și ulei de măsline
În tradiția indiană, combinația de piper negru, turmeric și ulei de
măsline, pe lângă aroma incredibilă pe care o dau diferitelor feluri de
mâncare, are beneficii extraordinare în prevenirea cancerului și în
menținerea sănătății.
Această combinație de condimente poate fi folosită la salate sau la
diferite feluri de mâncare. Pentru a te bucura cu adevărat de valoarea
nutrițională a acestor trei condimente, asigură-te că le adaugi chiar
înainte de servirea mâncării (n.r. în cazul în care este un fel de
mâncare care necesită mai multă preparare).
Acest mix de condimente poate fi, de asemenea, consumat și diluat în
apă (are un gust puternic, amar) - un sfert de lingură de turmeric, un
praf de piper și o linguriță de ulei de măsline.
Condimente minune care previn cancerul - cum funcționează această combinație
Eficacitatea acestor condimente rezultă din proprietățile extraordinare ale fiecăruia în parte:
Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea
bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune
antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase
şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de
piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are
proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte
circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea
trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce
nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin
dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier,
creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia,
febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice,
acţiune hemostatică, cicatrizantă.
Piperul negru conține un compus numit piperină care, pe lângă
multiplele sale calități, ajută corpul să absoarbă mai bine curcumina,
substanța activă din turmeric.
De asemenea, uleiul de măsline este bogat în grăsimi monosaturate și
acid oleic (omega-9): îmbunătățește activitatea cardiacă, ajută la
pierderea în greutate, reduce riscul apariției anumitor forme de cancer,
în special cel de colon și stomac.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu