Remedii naturale pentru ulcerul gastro-duodenal

Sunt patru tipuri de ulcer la nivelul tubului digestiv: duodenal, esofagian, gastric (peptic )si ulcer al diverticulului Meckel. Cel mai des intalnite sunt ulcerul duodenal si ulcerul gastric. Cel din urma este cauzat, adesea, de bacteria Helicobacter pylori.

Odata depistat, ulcerul trebuie tratat cat mai repede, in caz contrar se poate croniciza sau poate duce la o serie de complicatii, inclusiv hemoragii digestive. Iata cateva remedii naturale pentru ulcerul gastro-duodenal:

Vitamina E
Potrivit unui studiu realizat de specialisti de la Institutul Medical din Kiev, administrarea zinica a vitaminei E, grabeste vindecarea ulcerului peptic. Doza recomandata: 300 mg pe zi.

Banane
Substantele din bananele necoapte, uscate, cresc cantitatea de mucus la nivelul tractului digestiv, oferind astfel un strat protector puternic care ajuta la prevenirea si vindecarea ulcerului. Bananele necoapte ajuta la inmultirea celulara la nivelul tractului intestinal. De asemenea, bananele contin polizaharide solubile in apa, pe care le regasim si in medicamentele pentru ulcer.

Ca tratament pentru ulcer, bananele intregi necoapte au un efect bun, insa cel mai bun rezultat este obtinut in urma consumului de pulbere de banane. Pentru a face pudra de banane, decojeste cateva banane necoapte si taie-le in felii subtiri. Pune-le la soare, in cuptor sau intr-un deshidrator alimentar si usuca-le incet. In stare uscata, se macina si se face un praf fin de banane.

Se amesteca 2 linguri de pulbere cu o lingura de miere de albine. Se ia acest amestec de trei ori pe zi - dimineata, la pranz si seara, inainte de culcare.

Miere de albine
Are numeroase proprietati curative ce au fost demonstrate, in special ca tratament pentru ulcer. In primul rand, glucoza, enzime din miere, produce peroxid de hidrogen, care ucide bacteriile daunatoare ce pot contribui la dezvoltarea ulcerului.

Cheia in acest tratament pentru ulcer cu miere de albine depinde de naturaletea si neprocesarea mierii. 2 linguri de miere pe zi ar trebui sa ajute foarte mult, in cazul in care ulcerul este tratat, o lingura pe zi este suficienta.

Usturoi
Mentine scazut nivelul de Helicobacter pylori (o dezvoltare excesiva a acestei bacterii contribuie la dezvoltarea ulcerului gastric). Usturoiul prezinta o activitate antimicrobiana specifica impotriva Helicobacter pylori, fara a elimina in totalitate tulpina bacteriei.

Varza
Varza si mai multe tipuri de vegetale cu frunze verzi contin un factor cunoscut sub numele de "factorul de antieroziune gastrica" , numit mai tarziu vitamina U, vitamina antiulceroasa. Este recomadat sa se consume aproape un litru de suc de varza pe zi (se poate incepe de la o cantitae mai mica). Experientele au dovedit ca ulcerul poate fi vindecat astfel intr-un timp record (maxim 10 zile).

Varza trebuie sa fie stoarsa cat este proaspata si consumata ca atare, si nu fiarta, deoarece fierberea distruge vitamina U. Pentru corectarea gustului se poate adauga la sucul de varza suc de teliana si acesta contine vitamiana U. Sucul va fi administrat in doze de 150-200 ml.

In cazul unor bolnavi pot aparea gaze, dureri abdominale, balonari sau constipatie in timpul primelor zile alei curei cu suc de varza. De obicei, dupa a 5 zi de tratament, tulburarile digestive sunt mai rare. Daca simptomele devin severe, tratamentul poate fi intrerupt pentru o zi.

Vitamina U se mai gaseste si in laptuca si in lucerna (din care puteti sa faceti suc).

Suc de cartofi
Se bea 1-2 pahare pe zi. Pentru extragerea sucului se foloseste un storcator centrifugal. DacaIn cazu ca nu aveti acet aparat, folositi razatoarea. Se iau 2-3 cartofi mari , se curata si se spala. Se rad pe razatoarea cea mica si se adauga o ceasca de apa. Se amesteca, se lasa 5 minute, se mai amesteca sise stoarece zeama printr-un tifon sau o strecuratoare de plastic. Se storc bine cartofii, care apoi se arunca.

Zeama obtinuta se lasa aproximativ 15 minute, intr-o vas, sa se decanteze (amidonul se decanteaza pe fundul vasului). Se scurge cu grija apa. In vas va ramane o cantitate de aproximativ doua lingurite de amidon. Se adauga peste 2-3 liguri de apa curata, se amesteca si se bea lichidul obtinut.Dupa ingerarea lichidului, va intindeti pe pat si stati 5 minute cu fata in sus, 5 minute pe partea dreapta, 5 minute pe partea stanga. Astfel, amidonul paseaza interiorul stomacului. Cartofii sunt bogati in vitamina C , care este importanta in cicatrizarea ranilor si ajuta la neutralizarea acida.

Broccoli
Potrivit unui studiu efectuat in SUA, sulforafanul, un compus fitochimic din broccoli poate distruge bacteria Helicobacter pylori. Deci mancati cat mai mult broccoli crud. Alte alimente din familia cruciferelor care contin sulforafan sunt napii si varza

Ulei de masline

Se consuma in fiecare dimineata cate o lingura de ulei de masline extravirgin, datorita efectului emolient si cicatrizant. Folositi uleiul de masline si in prepararea salatelor

Cura cu argila

In afectiunile tubului digestiv "pansamentul" cu argila este superior altora datorita proprietatilor sale cicatrizante si reconstructive. Cura cu argila este indicata pentru ulcere, cancere, dizenterii, colite, enterite.

Pentru preparearea unei doze, la 100 ml de apa rece, se adauga 1 lingura de argila. Se lasa sa se stea 3-4 ore sau pe timpul noptii. Se administeaza o doza pe zi, dimineata, inainte de masa cu 30 minute sau dupa masa la 3 ore. In prima saptamana se bea numai apa, nu si argila, care se sedimenteaza pe fundul paharului. Apoi, in continuare, pana la 40 de zile, se bea tot continutul paharului, dupa ce in prealabil a fost omogenizat prin amestecare.

Cataplasma cu argila

Peste 6-8 liguri de argila se toarna apa rece cat sa formeze o pasta, dupa care se lasa 2 ore la inmuiat; se omogenizeaza pasta de argila amestecand-o foarte bine cu o ligura de lemn, dupa care se aplica direct pe piele, in zona plexului solar( pe stomac) intr-un strat uniform de 2 cm grosime; deasupra pastei se pune o panza de bumbac, iar peste o bucata de nailon ( menite sa impidice uscarea argilei), apoi material gros si colduros din lana sau bumbac.

Cataplasma se tine 2 ore, dupa care lutul se indeparteaza, iar zona se spala cu apa calduta si se unge cu putina crema. Cataplasama cu argila se aplica odata la 2 zile, minimum 2 saptamani, si are efecte puternice asupra persoanelor care sufera de arsuri stomacale, ulcer (chiar si in faza avansata), care au digestie lenta sau care fac frecvent indigestie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu