Unii cercetători sunt de părere că uciderea acestor bacterii cu
antibiotice contribuie la creșterea numărului de boli cronice precum
obezitatea, astmul sau cancerul. Totodată, în cazul în care
antibioticele sunt necesare, medicii ne sfătuiesc să le luăm împreună cu
probiotice, acestea având rolul de protecție a florei bacteriene
sănătoase.
Usturoiul
În cultura mai multor popoare, usturoiul este considerat de secole un
medicament de neegalat datorită proprietăților sale de antibiotice
antivirale, antifungice și antimicrobiene.
Studiile au dovedit că usturoiul protejează bacteriile bune și le
elimină pe cele dăunătoare. Fiind extrem de bogat în antioxidanți
naturali, usturoiul întărește sistemul imunitar.
Pentru a profita din plin de calitățile usturoiului, acesta trebuie
zdrobit pentru a-i activa compușii benefici și consumat ca atare, fie în
ceai sau ușor gătit în mâncare. Există, de asemenea, uleiuri de usturoi
sau pastile cu extract natural de usturoi.
Mierea
Mierea, în starea sa pură, a fost folosită ca antibiotic cu mult
înainte de apariția antibioticelor sintetice. Astăzi, mierea este
folosită cu succes în vindecarea erupțiilor cutanate, arsurilor sau
iritațiilor. Totodată, curăță dinții și cavitatea bucală de bacterii și
oprește sângerarea gingiilor. Este, de asemenea, eficientă în tratatea
ulcerelor.
De reținut că mierea de culoare mai închisă are calități antibacteriene
mai puternice și indicat este să alegi un sortiment care să nu conțină
conservanți.
Uleiul de cocos
Grăsimile saturate din uleiul de cocos au numeroase proprietăți
antibacteriene, antivirale, antifungice și antiparazitare care întăresc
sistemul imunitar.
Uleiul de cocos este considerat, totodată, un miracol pentru piele: previne infecțiile dermului și tratează eczemele, psoriazisul, dermatita etc.
Uleiul de cocos este considerat, totodată, un miracol pentru piele: previne infecțiile dermului și tratează eczemele, psoriazisul, dermatita etc.
Remediul previne și vindecă candida, în timp ce studii recente au
arătat că acidul lauric, un component al acestuia, ar putea trata
super-germeni rezistenți la antibiotice.
Ghimbirul
În Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, în componenţa lui găsindu-se nu mai puţin de 500 de substanţe active.
Are un gust puternic şi o cantitate însemnată de vitamine precum B1,
B2, B3 şi B6, dar şi minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu şi
fosfor. Toate aceste proprietăţi transformă ghimbirul într-un
„medicament” natural, recomandat în tratarea multor probleme de
sănătate.
Răceala, gripa şi senzaţia de greaţă sunt câteva dintre neplăcerile
care pot fi tratate cu ajutorul diverselor reţete din ghimbir.
Ceaiul verde
Extrem de benefic pentru sănătate datorită bogăției de antioxidanți și
nutrienți, ceaiul verde îmbunătățește funcționarea creierului,
încurajează pierderea în greutate și scad riscul formării de tumori.
Uleiul de oregano
Acesta ucide bacteriile patogene, fără a perturba însă activitatea
bacteriilor bune. Ingredientul cheie din uleiul de oregano, cu puternice
calități antimicrobiene, este carvacrolul. Astfel, pentru a fi
eficient, uleiul de oregano trebuie să conțină cel puțin 70% carvacrol.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu