Fara ciorba de fasole cu afumatura bucataria
traditionala romaneasca parca nu este completa. Reteta de astazi va va
aminti de mancarea bunicii si de dragostea cu care bunica pregatea
mancare.
Ingrediente: 300 g boabe de fasole colorata 200 g
costita afumata 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 1 ardei gras
300 ml pulpa de rosii (conserva) patrunjel verde 500 ml bors de casa
sare piper.
Mod de preparare: Se lasa fasolea la inmuiat
cateva ore sau de seara pana dimineata. Se scurge, se fierbe in doua ape
care se arunca si in cea de-a treia apa se adauga sare si se lasa la
fiert pana este aproape patrunsa.
Se adauga legumele curatate, spalate si taiate dupa preferinta, se
completeaza cu apa si se lasa la fiert circa 20 de minute. Intre timp,
se taie costita “betisoare”, se rumenesc crocant intr-o tigaie
neaderenta si se adauga in oala, continuand fierberea inca 10 minute. Se
adauga pulpa de rosii, patrunjel tocat marunt, se condimenteaza cu sare
si piper, dupa gust, si se mai fierbe 5 minute. Se adauga borsul de
casa, fiert si spumuit separat, leustean tocat marunt si dupa 2-3
clocote se opreste focul.
Se lasa acoperita cu capac 10 minute sa se aromatizeze si apoi se serveste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu