Cele mai bune ceaiuri pentru splina

Cele mai bune ceaiuri pentru splina

Splina este un organ mic, aflat pe partea stângă, în zona superioară a abdomenului, sub coaste. Are un rol foarte important pentru organism. Iată câteva ceaiuri bune pentru splină:

Splina, printre altele, distruge eritrocitele şi trombocitele bătrâne, transformă hemoglobina în bilirubină, reprezintă un depozit foarte important de fier în organism,  poate produce anticorpi.
Ceaiuri bune pentru splină: de sânziene şi de rostopască

Ceaiul de sânziene este extrem de benefic pentru acest organ. El curăţă splina de factorii patogeni. Este indicat ca persoanele care suferă de tulburări ale sistemului limfatic să bea zilnic ceai de sânziene. Acesta se prepară astfel: ai nevoie de un vârf de linguriţă de sânziene la 250 ml de apă fiartă. Apoi, se lasă la infuzat câteva minute.

Unul dintre ceaiurile bune pentru splină este şi cel de rostopască. Iată cum trebuie să-l prepari:  jumătate de linguriţă de rostopască se pune într-o cană cu apă clocotită. Se bea 250 de ml/zi. Acest ceai are rol în purificarea sângelui şi formarea lui.
Infuzia de urzică, printre cele mai bune ceaiuri pentru splină

Tot printre ceaiuri bune pentru splină se numără şi infuzia de urzici. Ceaiul se face în acest mod: o lingură cu vârf de frunze uscate Ia 250 ml de apă fierbinte care se infuzează 10-15 minute.

De asemenea, printre ceaiurile bune pentru splină este şi acesta: se amestecă 50 de grame de rădăcină de păpădie, 25 de grame de flori de cicoare, 25 de grame de mama-pădurii şi 25 de grame de ventrilica. O linguriţă din acest amestec se pune în 250 de ml de apă. Este recomandat să se consume două căni pe zi, neapărat neîndulcite.
Printre cele mai bune ceaiuri pentru splină este şi cel făcut din gălbenele şi încă alte trei plante

Un alt ceai bun pentru splină este şi cel de gălbenele şi alte 3 plante. Se prepară aşa: o lingură de flori de gălbenele, o lingură de rădăcini sau frunze de păpădie, o lingură de frunze de frasin şi o lingură de părţi aeriene de Troscot şi 0,6 l de apă. Amestecul de plante se pune în apa clocotită, se acoperă vasul şi se lasă aşa pentru două ore. Se bea câte o ceşcuţă înainte de fiecare masă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu