Personalitatea si culoarea ochilor


Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Orebro din Suedia, diferitele modele de iris pot indica dacă suntem niște firi calde și de încredere, nevrotice sau impulsive. Astfel, cercetătorii au comparat ochii a 428 de subiecți cu trăsăturile lor de personalitate, pentru a vedea dacă structura irisului le reflectă personalitatea.
Rezultatele studiului sugerează că persoanele cu diferite caracteristici ale irisului tind să dezvolte personalități diferite, au concluzionat oamenii de ștință.
Iată ce relație există între personalitate și culoarea ochilor, potrivit celor mai recente studii!
Ochii căprui închis
Persoanele cu ochii căprui închis au potențial de lideri sau cel puțin asta este impresia pe care o lasă oamenilor din jur.
Totodată, indivizii cu ochii căprui, care bat spre negru, reprezintă cea mai rară culoare de ochi. Despre ei se spune că ar fi firi misterioase sau secretoase, însă există studii care susțin că cei ce poartă acestă culoare de ochi sunt considerate, în general, personalități agreabile.
Un alt studiu arată  că persoanele cu ochii închiși la culoare au tendința să bea mai puțin decât cele cu ochii mai deschiși la culoare și că sunt înzestrate cu aptitudini sportive mai bune.
Ochii căprui
Un studiu al Universității Charles din Praga arată că persoanele cu ochi căprui sunt considerate ca fiind loiale, de încredere, respectuoase, dar nu supuse. De asemenea, indivizii cu ochi căprui au tendința să doarmă mai puțin decât cei cu ochi deschiși la culoare și nu sunt persoane matinale, ei trezindu-se mai greu dimineața.
Ochii albaștri
Cei cu ochii albaștri sunt înzestrați cu forță interioară și putere fizică, deși prima impresie asupra oamenilor este cu totul alta: aceste persoane sunt percepute ca timide, demne de neîncredere sau firi slabe.
În 2006, psihologii germani au descoperit tendința copiilor cu ochi albaștri de a fi refractari în a încerca lucruri noi, precum și o reticență în ceea ce privește socializarea cu alți copii.
Un studiu pilot al Universității de Medicină din Pittsburgh arată că femeile cu ochii albaștri tolerează mai bine durerile din timpul nașterii față de cele cu ochi închiși la culoare.
Ochi maronii (de culoarea alunei)
Potrivit specialiștilor, ochii de culoarea alunei arată ca și cum și-ar schimba culoarea de la verde la maro. Drept urmare, această culoare de ochi poate varia de la persoană la persoană, fiind de altfel greu de stabilit un anumit tip de personalitate.
Despre aceste persoane se spune că sunt firi echilibrate, care nu sar de la o extremă la alta, fiind oameni iubitori și pozitivi.
Ochii verzi
Persoanele cu ochi verzi au un aer de mister și de auto-suficiență. De multe ori, ele sunt imprevizibile, dar încete la mânie. Sunt originale, creative și lucrează bine sub presiune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu