Retenţia de apă în corp este o problemă căruia nimănui nu-i place, dar
cu toate acestea este foarte des întâlnită. Cu toate că mulţi oameni se
confruntă cu această problemă, aceştia merg la doctori pentru reţetă
medicamentoasă pentru a-i ajuta să scape de excesul de apă reţinut şi
pentru a combate această stare de umflare.
Cum ar fi să ştiţi că există anumite mâncăruri care nu numai că vă ajută să scapaţi de apa reţinută în corp, ci să şi preveniţi pe viitor această problemă? Pentru a evita reţinerea apei în organism, mai jos veţi găsi o listă cu alimente ce trebuiesc integrate în dietă.
APA – Mâncarea cu cea mai mare importanţă pe care o puteţi introduce regimului dumneavoastră alimentar este însăşi apa. Oricât de contrar ar suna, în realitate, lipsa de fluide poate fi chiar cauza retenţiei de apă. Corpul, când simte că nu primeşte destulă apă, înmagazinează o cantitate de apă pentru a face faţă dezhidratării.
MĂCRIŞUL şi ALTE VERDEŢURI – În realitate, măcrişul nu este foarte des întălnit în regimurile alimentare, dar această legumă verde este un diuretic complet ce oferă beneficii suplimentare sănătăţii, precum potasiul. De asemenea, există numeroase legume cu frunze verzi ce vă vor ajuta la stoparea reţinerii apei, cum ar fi morcovii, ceapa, ardeii, roşiile şi ţelina.
IERBURILE – Pentru a vă feri de retenţia de fluide există anumite ierburi pe care trebuie sa le adaugaţi dietei dumneavoastră. Pentru a fii siguri ce tip de ierburi sunt bune, cereţi ajutorul unui herbalist, dar puteţi începe cu seminţe de ţelină, rădăcină de păpădie şi ulei de ciuboţica cucului
PEPENII – Pentru a nu reţine apa, încercaţi fructe ce au un conţinut mare de potasiu ce ajută la echilibrarea nivelului de sodiu. Pepenii, citricele şi alte gustări delicioase pot suplimenta dieta şi vă veţi alege cu mai multe beneficii în afara retenţiei de apă.
SOMON şi ALTE TIPURI DE PEŞTE – Buni înlocuitori ai acizilor graşi Omega 3, îl reprezintă somonul, tonul, herringul şi macroul. Aceştia ajută la funcţionarea creierului, a sănătăţii sistemului cardiovascular şi a articulaţiilor şi vă ajută să vă feriţi de reţinerea apei.
NUCI şi SEMINŢE – Cerealele cu grâu integral şi nucile sunt foarte bune când vă confruntaţi cu reţinerea apei în organism. Acestea sunt surse bogate de vitamina B6. Cu toate acestea, este de preferat să consumaţi nuci şi cereale de grâu inegral ce au un conţinut redus de sodiu şi favorizează retenţia de apă. Însă acestea conţin şi grăsimi sănătoase şi fibre.
Cum ar fi să ştiţi că există anumite mâncăruri care nu numai că vă ajută să scapaţi de apa reţinută în corp, ci să şi preveniţi pe viitor această problemă? Pentru a evita reţinerea apei în organism, mai jos veţi găsi o listă cu alimente ce trebuiesc integrate în dietă.
APA – Mâncarea cu cea mai mare importanţă pe care o puteţi introduce regimului dumneavoastră alimentar este însăşi apa. Oricât de contrar ar suna, în realitate, lipsa de fluide poate fi chiar cauza retenţiei de apă. Corpul, când simte că nu primeşte destulă apă, înmagazinează o cantitate de apă pentru a face faţă dezhidratării.
MĂCRIŞUL şi ALTE VERDEŢURI – În realitate, măcrişul nu este foarte des întălnit în regimurile alimentare, dar această legumă verde este un diuretic complet ce oferă beneficii suplimentare sănătăţii, precum potasiul. De asemenea, există numeroase legume cu frunze verzi ce vă vor ajuta la stoparea reţinerii apei, cum ar fi morcovii, ceapa, ardeii, roşiile şi ţelina.
IERBURILE – Pentru a vă feri de retenţia de fluide există anumite ierburi pe care trebuie sa le adaugaţi dietei dumneavoastră. Pentru a fii siguri ce tip de ierburi sunt bune, cereţi ajutorul unui herbalist, dar puteţi începe cu seminţe de ţelină, rădăcină de păpădie şi ulei de ciuboţica cucului
PEPENII – Pentru a nu reţine apa, încercaţi fructe ce au un conţinut mare de potasiu ce ajută la echilibrarea nivelului de sodiu. Pepenii, citricele şi alte gustări delicioase pot suplimenta dieta şi vă veţi alege cu mai multe beneficii în afara retenţiei de apă.
SOMON şi ALTE TIPURI DE PEŞTE – Buni înlocuitori ai acizilor graşi Omega 3, îl reprezintă somonul, tonul, herringul şi macroul. Aceştia ajută la funcţionarea creierului, a sănătăţii sistemului cardiovascular şi a articulaţiilor şi vă ajută să vă feriţi de reţinerea apei.
NUCI şi SEMINŢE – Cerealele cu grâu integral şi nucile sunt foarte bune când vă confruntaţi cu reţinerea apei în organism. Acestea sunt surse bogate de vitamina B6. Cu toate acestea, este de preferat să consumaţi nuci şi cereale de grâu inegral ce au un conţinut redus de sodiu şi favorizează retenţia de apă. Însă acestea conţin şi grăsimi sănătoase şi fibre.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu