Ghimbirul este o radacina simpla, ale carei beneficii au fost
descoperite inca din Antichitate. Oamenii moderni cauta acum solutii
pentru sanatate in natura, fapt pentru care ghimbirul a fost
redescoperit si a reintrat in atentia consumatorilor.
Originar
din sudul Chinei, ghimbirul s-a raspandit in intreaga Asie. Cel mai
mare producator este astazi India. In zonele calduroase de origine,
ghimbirul este utilizat si ca planta decorativa, datorita mugurilor albi
sau roz si florilor galbene, atat de frumoase.
Cu un gust aromat
si usor picant, ghimbirul are o multitudine de utilizari in bucataria
asiatica, fiind utilizat in restul lumii ca planta medicinala, datorita
beneficiilor sale asupra sanatatii omului.
Dar care sunt cele trei beneficii majore ale consumului de ghimbir?
Regleaza circulatia sangelui
Ghimbirul
contine un complex de magneziu, crom si zinc, care actioneaza asupra
sangelui ca un catalizator. In cazul racelilor, frisoanelor, starilor de
transpiratie excesiva, ghimbirul este recomandat datorita puterii sale
vindecatoare.
Circulatia sangelui este reglata rapid prin
consumul unei cesti de infuzie de ghimbir, la care puteti adauga cateva
felii de lamaie verde si o lingurita sau doua de miere de albine.
Calmeaza durerile stomacale
Datorita
compusilor din seva ghimbirului, durerile de stomac sunt inlaturate,
fie ca sunt cauzate de o indigestie, de un parazit sau de raceala.
Gustul usor picant inlatura parazitul si curata intestinele.
La
fel se intampla si in cazul indigestiei, efectul calmant instalandu-se
rapid dupa consumul unui ceai, preparat din ghimbir ras, combinat cu
lamaie. In asemenea situatii, cel mai bine este sa se consume
neindulcit, daca suportati. Puteti adauga si cateva flori de tei, daca
gustul vi se pare prea picant sau o lingurita de sunatoare.
Combate inflamatia
Inflamatia
si durerea merg mana in mana, iar ghimbirul, prin compusii sai, are
capacitatea de a reduce aceasta inflamatia si a reinstaura starea de
bine. Infuzia de ghimbir se prepara si in acest caz dintr-o lingurita de
radacina rasa, indulcita usor.
Puteti adauga, dupa preferinte,
lamaie galbena sau verde. Ceaiul se consuma caldut, cate doua-trei cani
pe zi, de catre adulti, si cate doua cescute de catre copii, mai bine
indulcite.
Pe langa aceste trei motive de baza, se considera ca
ghimbirul poate vindeca durerile de dinti, previne cancerul, combate
durerile de cap sau intareste sistemul imunitar. Inainte de a consuma
ghimbir pentru o mai mare perioada de timp, ar trebui sa cereti sfatul
unui medic.
Ghimbirul calmeaza durerile stomacale si combate inflamatia
02:18
beneficii, Calmeaza durerile stomacale, combate inflamatia, crom, ghimbir, informatii utile, magneziu, sanatate, Zinc
No comments
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu