Ghimbirul calmeaza durerile stomacale si combate inflamatia

Ghimbirul este o radacina simpla, ale carei beneficii au fost descoperite inca din Antichitate. Oamenii moderni cauta acum solutii pentru sanatate in natura, fapt pentru care ghimbirul a fost redescoperit si a reintrat in atentia consumatorilor.

Originar din sudul Chinei, ghimbirul s-a raspandit in intreaga Asie. Cel mai mare producator este astazi India. In zonele calduroase de origine, ghimbirul este utilizat si ca planta decorativa, datorita mugurilor albi sau roz si florilor galbene, atat de frumoase.

Cu un gust aromat si usor picant, ghimbirul are o multitudine de utilizari in bucataria asiatica, fiind utilizat in restul lumii ca planta medicinala, datorita beneficiilor sale asupra sanatatii omului.

Dar care sunt cele trei beneficii majore ale consumului de ghimbir?

Regleaza circulatia sangelui
Ghimbirul contine un complex de magneziu, crom si zinc, care actioneaza asupra sangelui ca un catalizator. In cazul racelilor, frisoanelor, starilor de transpiratie excesiva, ghimbirul este recomandat datorita puterii sale vindecatoare.

Circulatia sangelui este reglata rapid prin consumul unei cesti de infuzie de ghimbir, la care puteti adauga cateva felii de lamaie verde si o lingurita sau doua de miere de albine.

Calmeaza durerile stomacale
Datorita compusilor din seva ghimbirului, durerile de stomac sunt inlaturate, fie ca sunt cauzate de o indigestie, de un parazit sau de raceala. Gustul usor picant inlatura parazitul si curata intestinele.


La fel se intampla si in cazul indigestiei, efectul calmant instalandu-se rapid dupa consumul unui ceai, preparat din ghimbir ras, combinat cu lamaie. In asemenea situatii, cel mai bine este sa se consume neindulcit, daca suportati. Puteti adauga si cateva flori de tei, daca gustul vi se pare prea picant sau o lingurita de sunatoare.

Combate inflamatia
Inflamatia si durerea merg mana in mana, iar ghimbirul, prin compusii sai, are capacitatea de a reduce aceasta inflamatia si a reinstaura starea de bine. Infuzia de ghimbir se prepara si in acest caz dintr-o lingurita de radacina rasa, indulcita usor.

Puteti adauga, dupa preferinte, lamaie galbena sau verde. Ceaiul se consuma caldut, cate doua-trei cani pe zi, de catre adulti, si cate doua cescute de catre copii, mai bine indulcite.

Pe langa aceste trei motive de baza, se considera ca ghimbirul poate vindeca durerile de dinti, previne cancerul, combate durerile de cap sau intareste sistemul imunitar. Inainte de a consuma ghimbir pentru o mai mare perioada de timp, ar trebui sa cereti sfatul unui medic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu