Gasca din Barlad care a umflat potul de 40 mil. dolari

Legãturi periculoase între interlopi, politisti corupti si politicieni
INCREDIBIL! Încet, încet, lumea interlopã din Bârlad îsi ridicã fustele. Cu ajutorul procurorilor DIICOT, primele piese au fost scoase la ivealã. Seful Investigatiilor Criminale, comisarul sef Cãtãlin Ioan Bejinaru Manoilã, din Politia Bârlad, aparent un profesionist, era o rotitã importantã în reteaua internationalã de hoti, care se ocupa cu “albirea” banilor furati. Întâmplãtor, capul retelei, Marius Cordas investeste în afacerea sotiei acestuia, Irina Bejinaru Manoilã, care cu ajutorul unor politicieni pune mâna pe strandul de la Rulmenti, aflat în administrarea sindicatului. Strandul municipal a stat închis multã vreme pentru cã asa a vrut “tãtucul” Bârladului – deputatul Adrian Solomon. Nu avea avize de la DSVSA, DSP sau Mediu. Dupã ce a fost preluat de sotia politistului, toate obstacolele au dispãrut. Au fost date chiar si avizele de la DSVSA, institutie coordonatã de Petcu, care pentru sindicat au fost imposibil de obtinut. Nu sunt singurele afaceri la Bârlad care au crescut ca din apã, dar deocamdatã numai spãlarea de bani prin strand a intrat în vizorul procurorilor. Probabil o sã urmeze si alte afaceri de la farmacii, pânã la abatoare de pãsãri sau afaceri imobiliare si case de amanet. Dar toate acestea dupã ce se ajunge la regina, adevãratul beneficiar al acestor bani furati si “albiti” cu stoicism de complicata retea infractionalã. Bebe ajunsese în Bârlad un adevãrat bancher. Pe partea cealaltã actionau Mihãitã Lupu de la Crimã Organizatã si cumãtrul sãu, Gabriel Serban, un alt cap al acestei retele, arestat si acesta de procurori. Curios este cã acesti infractori si complicii lor se întâlneau în barul fratelui unui alt politist de frontierã prosper, Alin Cosnitã, cumãtrul lui Solomon. Desi nu au nicio legãturã, procurorii DIICOT ar trebui sã ia în calcul un alt caz descoperit de ANI. Cel al agentului Marius Dediu, care nu-si poate justifica o avere de peste 11 miliarde de lei vechi. De ce am amintit de acest caz? Fiindcã fratele sãu este unul din ofiterii IPJ Vaslui, care trebuiau sã se sesizeze în cazul politistilor corupti si ajunsi peste noapte prosperi, cu masini de off-roud si concedii pe Coasta de Azur. Cei doi politisti, în loc sã-si dea demisiile de onoare, si-au luat subit concediu.
Actiunea DIICOT, care a scos la ivealã implicarea celor doi politisti bârlãdeni, Cãtãlin Bejenaru si Mihãitã Lupu într-o retea mafiotã internationalã bine organizatã, care a dat lovituri de aproape 42 de milioane de dolari unor bãnci din SUA si Oman, a scos la ivealã o adevãratã caracatitã de tip mafiot, care îsi fãcea veacul în Bârlad. Politisti, interlopi, oameni de afaceri prosperi, politicieni si oameni importanti din administratie si nu numai si-au dat mâna în cel mai mare tun informatic, cam cât bugetul judetului, urmat de spãlare de bani la fel de spectaculoasã si bine organizatã. Interesant este de vãzut cât de sus s-a întins aceastã caracatitã si cine este adevãrata reginã, beneficiarul suprem al sumelor care erau furate din bãncile strãine. Faptul cã cei doi capi ai retelei descoperitã de DIICOT, Marius Cordas (Bebe) si Gabriel Serban sunt bârlãdeni e posibil ca regina sã fie chiar în orasul rulmentilor. Interesant cã cei doi capi aveau protectia asiguratã de cei doi politisti. Bebe era asociat cu sotia lui Bejinaru, iar Serban s-a încumetrit cu politistul de la Crimã Organizatã, Mihãitã Lupu. Procurorii DIICOT au precizat cã “o parte din sumele de bani, numitul Cordas Marius Ioan i-a investit în Complexul de agrement (Strand) din mun. Bârlad”. Cum Complexul de agrement Strand din Bârlad a fost luat de sotia comisarului sef Cãtãlin Bejinaru (de fapt, totul a fost de fatadã, comisarul Bejinariu fiind cel care se afla în spatele firmei), Marius Ioan Cordas a investit masiv în strandul … comisarului Bejinaru. Surse din rândul politistilor bârlãdeni ne-au precizat cã “Bebe” (Cordas Marius) era asociat la strand si cã, în ultima vreme, comisarului Bejinaru îi mergea tare bine.
Cum a ajuns strandul la Bejinaru?
Sã vedem cum a ajuns strandul din Bârlad, de la Sindicatul “Rulmentul”, la familia Bejinaru si la Cordas Marius, zis “Bebe”. Simplu, foarte simplu! Sindicatul “Rulmentul” din cadrul SC Rulmenti SA Bârlad, s-a chinuit timp de cinci ani sã deschidã strandul, dar nu i se dãdeau avizele sanitare necesare functionãrii (DSP, DSVSA, Mediu, etc). Acum câtiva ani, la întrebarea jurnalistilor de ce nu se deschide strandul, liderul de sindicat de atunci a spus cã se cer investitii de peste 150.000 de euro, în strand, altfel nu primesc avizele. Si brusc, anul trecut, Vasile Rosca, liderul de sindicat la “Rulmentul”, face ofertã pentru a se ocupa o firmã de strand! La “licitatia” de oferte s-a înscris doar firma sotiei comisarului sef Bejinaru, Irina Manoilã Bejinaru. Si nu întâmplãtor a fost doar ea la licitatie, pentru c-am aflat cã tatãl ei, Dumitru Manoliã, este vicepresedintele Sindicatului “Rulmentul”, alãturi de Vasile Rosca, care în afarã cã este presedintele sindicatului, este si consilier local al PSD Bârlad în CLM. Ei, vedeti cum se leagã? Tatãl, Dumitru Manoilã, i-a “ajutat” pe fiica sa si pe ginerele, ditamai comisarul sef la Biroul de Investigatii Criminale, Cãtãlin Bejinaru Manoilã, sã punã mâna pe strand, contra unei sume de 5.000 de lei lunar pe perioada functionãrii, cãtre sindicat! Atât! De aici începe si “interventia” deputatului Adrian Solomon: autorizatiile pentru deschiderea strandului! Surse din rândul sindicalistilor rulmentisti ne-au precizat cã, deputatul Adrian Solomon s-a ocupat de obtinerea tuturor autorizatiilor necesare, astfel cã, dupã ce cinci ani a stat închis pentru populatie, pentru cã pe cei din Sindicatul “Rulmentul” nu i-a ajutat nimeni sã obtinã autorizatii, odatã cu intrarea sindicalistilor sefi la PSD (Vasile Cosma si Dumitru Manoilã) s-a putut! De aici si pânã la a face legãtura cu Cordas Marius, pe care comisarul Bejinaru l-a ajutat sã spele banii din infractiunile economice prin strandul închiriat de sotia sa, nu e mare lucru de spus!
Barul lui Cosnitã, centrul de comandã al caracatitei
“Bebe” Cordas a ajuns, alãturi de Gabriel Serban, ambii bârlãdeni, precum si încã alti 11 infractori, la închisoare. Judecãtorii de la Tribunalul Bucuresti le-au dat mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile si acum cei doi interlopi vor da cu subsemnatul, trebuind sã dezvãlui multele “investitii” din Bârlad, pe unde spãlau bani, cu ajutorul politistilor si nu numai! Avem informatii cã la Barul “Ground”, apartinând fratelui lui Alin Cosnitã, un politist de frontierã deja arhicunoscut în Bârlad, se adunã toatã lumea bunã care participa la operatiunile externe ale caracatitei: Cãtãlin Bejinaru, Mihãitã Lupu, Gabriel Serban, Marius “Bebe” Cordas si multi altii. Invitatii de “onoare” la petrecerile cu staif ce au loc la “Ground” sunt nimeni altii decât deputatul Adrian Solomon (cumãtru cu Alin Cosnitã) si Traian Petcu, directorul DSVSA Bârlad. Bineînteles acestia erau atrasi de acest local, datoritã muzicii de calitate care se ascultã aici. Iar pentru a vedea ce gusturi aveau capii retelei, anul trecut de ziua de nastere a lui “Bebe” Cordas, care a fost organizatã la “Ground” a cântat BUG Mafia!
Ce face CI-ul din IPJ Vaslui?
Desi unii politisti cunosc toate încrengãturile acestor mafioti cu politicul local, se pare cã nimeni nu a fãcut nimic! Pentru cã este greu de înteles, cum de nimeni dintre politistii de la Control Intern (CI) n-a sesizat cã unora ca Mihãitã Lupu, Cãtãlin Bejinaru si altora le-a crescut nivelul de trai brusc, iar din anturajul lor fac parte interlopi dubiosi! Se nasc câteva întrebãri foarte interesante pentru cei din CI: Cum de a fost numit sef la Investigatii Criminale, la Bârlad, un politist (Cãtãlin Bejinaru) plin de datorii, în executare silitã la acea vreme si cãruia Kraur Ioan -pensionarul- îi reprosa în sedinte publice cã are legãturi cu mafiotii încã înainte de numire? Cum de fiecare datã când se fãcea un control economic de cãtre Politia Bârlad, nevasta lui Cãtãlin Bejinaru avea magazinul închis, de la Scoala “Episcop Iacov Antonovici” (a detinut acolo un magazin, Irina Bejinaru Manoilã)? Cum de stã comisarul Bejinaru în locuinta de serviciu de la Minister când are atâtia bani si cum a primit-o? De ce au fost îndepãrtati între 2010 si pânã în prezent politisti valorosi precum: Botu Mugur – judecãtor în prezent, Crãciun Cãtãlin – procuror în prezent, Cucu Mihai – ofiter la Economic la IPJ Vaslui, Caminic Viorel – ofiter la IGPR în prezent? Sunt întrebãri pe care si le tot pun unii politisti bârlãdeni, care n-au curajul sã spunã (încã) lucrurilor pe nume. Si cazul politistilor Lupu si Bejinaru nu este singura patã pe obrazul Politiei Bârlad si a IPJ Vaslui! Cine conduce acest CI din IPJ Vaslui? Nimeni altul, decât fratele lui Marius Dediu, polistul caruia nu-i ies la socotealã vreo câteva sute de mii de euro.
Politistul Marius Dediu, cercetat de ANI!
Vã reamintim cã la Biroul de Politie Rutierã Bârlad, agentul de politie Marius Robert Dediu, este cercetat de Agentia Nationalã de Integritate (ANI) pentru cã nu poate justifica suma de 11 miliarde de lei vechi! Si acesta are niste legãturi foarte interesante de familie: seful sãu direct, comisarul sef Costicã Fânaru, este cumantul lui Marius Dediu, iar fratele lui este politist la CI la IPJ Vaslui! Adicã fix acolo unde ar fi trebuit sã se sesizeze cineva cã unor politisti le creste averea ceva de speriat!

7 comentarii:

  1. pffff uite cum stateau la barlad treburile baietii destepti

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar mai sunt si alti politisti din jandarmerie care au vile spatii etc.Cum ar fi jandarmul Bagu Lucian.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde are acest jandarm vila de 250000Euro si spatiu de vreo 130000Euro+bani?

      Ștergere
  3. Asa se intampla cand legile sunt facute pentru a fi incalcate, iar cei pusi sa vegheze la respectarea lor , le incalca cu buna stiinta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mafie mare.Rahații de la sindicat voiau șpagă pentru a concesiona ștrandul în condițiile în care nu aveau încă documentele necesare pentru a o face.Plus cotă parte în perioada în care se lucrează. Nu trăiesc ei din 5000 de lei pe care îi ia sindicatul. Taie mii de bilete fictive și bagă bani murdari în casierie pentru ca apoi să îi scoată frumos, curați prin contabilitate. O fi așa?

    RăspundețiȘtergere
  5. Da seful Politiei mun. Barlad cine e,cine e nu stiti????

    RăspundețiȘtergere