Ceapa rosie isi datoreaza culoarea grupurilor de sulfuri continute. Aceste grupuri de sulfuri contribuie la producerea cisteinei in corp, care favorizeaza pierderea in greutate si detoxifierea. Studii efectuate au aratat ca substantele ce intra in componenta sulfurilor au o puternica capacitate antioxidanta care inhiba formarea cheagurilor de sange.
Ceapa rosie este si o sursa bogata in antioxidantul flavonoid
quercetina si antioxidantul polifenol antocianina. Acesti antioxidanti
previn oxidarea acizilor alimentari si ai grasimilor celulelor. Sunt
consumatori de radicali liberi care neutralizeaza cresterea celulelor
canceroase si reduc dramatic inflamatia de la nivelul intregului corp.
Gatitul cepei la aburi in supa sau sos va distruge in mare parte
antocianinele, dar nu si quercetina. Quercetina ajunge in supa sau sos.
Cu cat este mai scazuta temperatura, cu atat mai multi nutrienti vor
ramane in supa. Studiile arata ca intre patru si sapte portii de ceapa
rosie pe saptamana (cam doua-trei cepe) scad riscul de cancer.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu