Cafeaua ne fereste de depresie

Cafeaua ne fereste de depresie

Cercetatorii chinezi de la Universitatea din Qingdao au cuprins date despre 400.000 de persoane privitoare la legatura dintre cafea si depresie si intre cafeina si depresie.

„Consumul de cafea si cafeina se asociaza semnificativ cu o reducere a riscului depresiv, au constatat autorii studiului“, arata dr Alain Cohen in Journal international de médecine. Astfel, consumul regulat de cafea sau cafeina (fata de lipsa consumului) scade acest risc cu circa 25% (in medie). Care este insa cantitatea potrivita de cafea sau de cafeina? Ei bine cantitatea „ideala“ este greu de stabilit, aceasta variind in functie de fiecare persoana. Cercetatorii mentioneaza un efect (variabil) pornind de la o cafea si mergand pana la sase pe zi, potrivit adevarul.ro. 

Cifra rezonabila ar fi la mijloc: intre doua si patru cesti pe zi, ceea ce corespunde la circa 300 de mg de cafeina (mai mult sau mai putin, in functie de tipul de cafea si modul de pregatire). Cafeina se gaseste indeosebi in ceai, ciocolata, in bauturile carbogazoase si energizante.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu