Operatiune terestra impotriva ISIS


Operatiune terestra impotriva ISIS

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a anunțat în această dimineață că Turcia și Arabia Saudită plănuiesc la o operațiune terestră împotriva ISIS!
Potrivit oficialului, cele două state ar putea iniția o operațiune terestră împotriva grupării jihadiste Stat Islamic în Siria, urmând ca în curând Riadul să trimită avioane de vânătoare la o bază în Turcia. Pentru moment, însă, nu este clar câte avioane vor fi desfășurate.

“Unii afirmă că Turcia este reticentă în a lua parte la lupta împotriva Daesh (acronimul arab al SI). Însă Turcia este cea care a venit cu cele mai concrete propuneri“, a declarat ministrul, citat de cotidienele Yeni Safak și Haberturk, după ce a participat la Conferința de Securitate de la Munchen (Germania).

Recent, după ce Arabia Saudită a anunțat că ia în calcul ideea de a trimite trupe la sol în Siria, în cadrul coaliției internaționale împotriva grupării SI, partenerii americani au declarat, prin responsabilii săi de la Pentagon, că văd cu ochi buni această ofertă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu