Cont prezidential al lui Ceausescu cu 45 milioane de dolari


Cont prezidential al lui Ceausescu cu 45 milioane de dolari


Directorul de investigații al CNSAS, Geanina Nagâț, anunţă că, după doi ani de căutări în arhivele ICE Dunărea şi Crescent, a descoperit un document din 1986, cu 45 de milioane de dolari într-un cont prezidențial.

Pe baza informațiilor din arhiva Întreprinderii de Comerț Exterior Dunărea, înființată de Securitate în 1982, directorul de investigaţii susţine că procurorii ar putea începe o anchetă serioasă, care să scoată la lumină, în sfârşit, ce s-a întâmplat cu banii din conturile secrete ale Securității.  Din păcate, fostul președinte Traian Băsescu a explicat în 2013, când ceruse desecretizarea arhivei ICE Dunărea și transmiterea ei către CNSAS, că n-ar trebui să avem „mari așteptări", deoarece arhiva Crescent, sucursala condusă de Dan Voiculescu, nu se află în România.


"Există un document din 1986 cu 45 de milioane de dolari într-un cont prezidențial, care se numea chiar așa. Conturile lui Ceaușescu au existat. Rămâne de văzut dacă societatea românească e interesată să afle până la capăt povestea acestor bani: unde s-au dus, pe ce au fost cheltuiți, cine și cum i-a cheltuit", a spus Nagâț.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu