Calciul este unul dintre elementele cele mai abundente
si esentiale in corpul uman. Prin adaugarea de calciu la dieta ta, poti
construi oase sanatoase si previi anumite boli.
Deoarece
oasele sunt tesut viu, ele trebuie sa isi completeze constant
depozitele de calciu si necesita niveluri adecvate. Adultii sanatosi au
nevoie de aproximativ 1000 mg de calciu pe zi. Valorile cresc in cazul
femeilor la post-menopauza - 1200 mg si adolescenti - 1300 mg.
Desi
multi oameni apeleaza la suplimentele de vitamine si minerale pentru
aprovizionarea adecvata de nutrienti, studiile arata ca in cazul
calciului acesta se absoarbe mai usor prin intermediul alimentelor.
Nutritionistii
incurajeaza consumul de alimente bogate in calciu, precum lactatele si
legumele verzi. Cu toate acestea, coaja de ou este, de asemenea, o sursa
excelenta de calciu. Coaja de la un singur ou contine in jur de 2000 mg
de calciu.
Deoarece multe persoane au probleme cu digestia
produselor lactate, cojile de oua devin o sursa populara pentru calciu.
Potrivit studiilor clinice, pudra de coaja de ou are efecte pozitive
asupra oaselor si cartilajelor. Nu doar ca ajuta la mentinerea nivelului
adecvat de calciu, dar este, de asemene, o mare sursa de strontiu si
fluor. Studii suplimentare au aratat cresterea mobilitatii si reducerea
durerilor la pacientii cu osteoporoza.
Cum folosesti coaja de ou
Cel
mai bun mod de a face cojile de oua sigure pentru consum este sa
ucideti orice bacterie care persista pe ele. Pentru asta, adu cojile de
oua la fiert, pentru aproximativ 5 minute. Apoi le puneti pe o foaie de
copt si le uscati in cuptor la cea mai scazuta temperatura. Sau, daca
aveti un deshidrator, nu ezitati sa il folositi.
O rasnita de
cafea este cel mai eficient mod de a macina coaja intr-o pulbere fina pe
care apoi o puteti adauga la orice mancare, iar ceea ce ramane pastrati
la frigder. Nutritionistii recomanda sa nu consumati mai mult de o
lingurita de coaja de ou sub forma de pulbere pe zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu