Mesteci guma? Riscuri majore

Utilizarea gumei de mestecat a devenit un fenomen global. Din dorința de a ne împrospăta instant respirația, folosim, aproape instinctiv, acest produs, fără a lua în calcul ingredientele preponderent artificiale ale acesteia, care produc efecte nocive asupra sănătății noastre.
Probabil pițini dintre noi citesc cu atenție ingredientele de pe eticheta gumei de mestecat. Acesta reprezintă unul dintre cele mai toxice produse, iar cei ce îl consumă își expun zilnic, în mod deliberat, organismul la atacul substanțelor prezente în guma de mestecat.
Printre ingredientele de bază ale acetui produs de sinteză se numară coloranții alimentari artificiali, glicerolul, agenții de îngroșare și glazurare – guma de caruba, guma arabică, guma guar, guma Xantan.Acestea sunt substanțe produse cu ajutorul microorganismelor sau prin sinteză chimică, traduse în limbajul cotidian drept E-uri.
Pericolul major vine din această combinație de substanțe extrem de periculoasă pentru organismul uman, precum și din partea acizilor produși de bacterii, acizi care au un efect dăunător asupra smalțului dinților, mai ales după o masă bogată în acizi.
Fără îndoială, există și câteva efecte benefice ale consumului de gumă de mestecat. Cel mai notabil constă în producția unei cantități duble de salivă, o substanță anti-carii. Aceasta acționează ca un “burete” care curăță dinții, îndepărtând acizii periculoși. De asemenea, are în compoziție un PH ușor alcalin, ceea ce determină neutralizarea acizilor.
Însă, aceste efecte benefice sunt ,,anihilate” atunci când le punem în balanță cu efectele dăunătoare, care creează repercusiuni asupra sănătății noastre..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu