Probabil pițini dintre noi citesc cu atenție ingredientele de pe
eticheta gumei de mestecat. Acesta reprezintă unul dintre cele mai
toxice produse, iar cei ce îl consumă își expun zilnic, în mod
deliberat, organismul la atacul substanțelor prezente în guma de
mestecat.
Printre ingredientele de bază ale acetui produs de sinteză se numară
coloranții alimentari artificiali, glicerolul, agenții de îngroșare și
glazurare – guma de caruba, guma arabică, guma guar, guma Xantan.Acestea
sunt substanțe produse cu ajutorul microorganismelor sau prin sinteză
chimică, traduse în limbajul cotidian drept E-uri.
Pericolul major vine din această combinație de substanțe extrem de
periculoasă pentru organismul uman, precum și din partea acizilor
produși de bacterii, acizi care au un efect dăunător asupra smalțului
dinților, mai ales după o masă bogată în acizi.
Fără îndoială, există și câteva efecte benefice ale consumului de gumă
de mestecat. Cel mai notabil constă în producția unei cantități duble de
salivă, o substanță anti-carii. Aceasta acționează ca un “burete” care
curăță dinții, îndepărtând acizii periculoși. De asemenea, are în
compoziție un PH ușor alcalin, ceea ce determină neutralizarea acizilor.
Însă, aceste efecte benefice sunt ,,anihilate” atunci când le punem în
balanță cu efectele dăunătoare, care creează repercusiuni asupra
sănătății noastre..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu